Popis produktu
Jedná se o základní kvasinky pro produkci aromatických bílých vín. Kvasinky jsou doporučeny pro vína s ovocným charakterem. LA Arom jsou aktivní i při nízkých teplotách a dobře prokváší i čisté mošty. Kvasinky rozvíjejí ovocné aroma (citrus, hruška, tropické ovoce, meruňky atd.).
Použití:
Kvasinky LA Arom se doporučují pro odrůdy Ryzlink rýnský, Sauvignon, Veltlínské zelené, Hibernal, Pálava, Muškát moravský, Tramín červený
Dávkování:
20g/hl
Příprava:
Rehydrataci kvasinek LA Arom provádějte v teplé vodě o teplotě 25-35°C a moštu v poměru 1:10. Směs jemně promíchejte a nechte 20 minut bobtnat. Následně směs zchlaďte hroznovým moštem, aby se zabránilo tepelnému šoku, který by ovlivnil funkčnost kvasinek. Pak počkejte 10 minut a nakonec připravenou směs aplikujte. Maximální teplotní rozdíl moštu a připravené směsi by neměl překonat 7°C. Chcete-li podpořit projev aromatických látek, použijte při rehydrataci kvasinek výživu Oenost
|